Våra tjänster

Prislista

Klippning dam & herr
350 - 450 kr
Pensionärsrabatt
100 kr
Barn 0 - 7år
250 kr
Barn 8 - 12 år
320 kr
Energiklippning (inkl lång massage)
770 kr
Klippning (inkl huvudmassage)
620 kr
Färg 1-steg
750-1050 kr
Färg 2-steg
1150-1450 kr
Hårkur
650 kr
Hembesök
Tillägg 100 kr besök
Klippning hembesök inom Uddevalla tätort

Klippning

Vid klippning försöker jag jobba med håret och dess naturliga förutsättningar, för att hitta en frisyr och form som passar dig och ditt hår så bra som möjligt. Naturligtvis lyssnar jag gärna till dina önskemål och försöker möta dem. Jag skär inte med kniv då det gör att hårstrået har svårt att bevara fukten och lättare blir slitet. Priset kan variera beroende på tidsåtgång.

Växt-/örtfärg

Att färga håret med ört-/växtfärg gör håret blankt och ger ofta ett naturligt resultat. Växterna tränger inte in i hårstrået som kemisk färg gör utan lägger sig istället runt hårstrået och stärker det. Färgen är inte helt täckande utan de naturliga skiftningar som alltid finns i ett hår finns kvar och ger ofta ett levande resultat. Det gör att utväxten inte ger en så skarp rand som kemisk färg, utan smälter ihop bättre. Kan jämföras med att måla trä med täckande målarfärg eller lasyr. Då är växtfärgen mer som en lasyr, på samma sätt som ådringarna i träet bevaras, så bevaras ditt hårs skiftande nyanser i den nya färgen. Stänk av grå strån upplevs som naturliga ljusare slingor i det övriga håret. Ett ljust grått/vitt hår kan få mer blonda, gyllene toner om så önskas. Ett blont hår kan göras några nyanser mörkare eller få varmare toner. Ska man få ett ljusblont eller ljusgrått hår mörkt måste man färga in det i två steg, som tar lite längre tid.

 

Ett hår som är kraftigt blonderat är ofta ganska skadat och då fäster sällan färgen så bra till att börja med. Man behöver då ”bygga upp” hårstråna igen med växtfärger som repar det och nyansskillnaden kommer lite successivt efter några infärgningar. Man kan inte bleka med växtfärg, dvs håret kan aldrig bli ljusare än den nyans du har, däremot kan en varmare ton ge håret lyster och det upplevs om något ljusare och blankare. Man behöver inte färga hela håret i samma växtfärg utan kan lägga enbart slingor eller blanda in slingor av olika växtfärger. För ett hållbart resultat blandas ofta växtfärgen med avkok på olika örter, ekologiskt rödvin eller äppelcidervinäger. Att välja växtfärg är ett val som både håret, din hälsa och miljön vinner på!

Priset för färgning varierar, dels beroende på hårets tjocklek och längd, dels ifall håret behöver färgas in i två steg och dels om det behövs göras en detox innan = avgiftningskur, om det finns kemikalierester i håret. Om möjligt, tag gärna på ett ”oömt” klädesplagg, om någon droppe av färgen skulle råka smita in under handduk/kappa för att inte få en oönskad färgfläck. Efter färgning är det bra att låta bli att tvätta håret med shampo i tre dagar, då växtfärgerna oxiderar med luften och fortsätter att mogna/djupna de första dagarna.

Hårkur

Unna dig och ditt hår en välgörande hårkur! I kurerna används vildväxande eller ekologiskt odlade växter/örter, alger, vegetabiliska oljor, honung m m. Kuren inleds med massage Rygg-Hår/Huvud-Ansikte (se beskrivning nedan) och avslutas med att du bäddas ned och får lyssna på avslappningsmusik medan kuren verkar under en halvtimme.